Együtt a nagyokkal!

2012. 05. 06. 21:01

Ez kisebb helyesbítést igényel, mert persze az Óbudai viadalon is voltak nagyok, de ezzel egy időben zajlott az idei első pótkvalifikációs válogató K1-K2 1000 m-en is és Spanyolországban is szombaton volt az egyik legnagyobb európai surfski verseny.


Óbudai túra verseny forduló
Itt rendezték az idei első futamát a vízitúrázók éves versenysorozatának, melyen nagyon jelentős mezőny képviseltette magát. Felvonult az Epic flotta is és milyen jól tette, mert a kellemes déli szél komoly hullámzást hozott a Dunára, mellyel a surfski kajakok hazai terepen érezhették magukat. Gratulálunk Válfi Péternek aki megnyerte az abszolút első helyet Epic Legacy hajójával, jó formában versenyzett és megközelíteni sem tudta senki a 25 km-es távon. A tengeri kajakosok is kitettek magukért és nagy harcban dr. Bacsa György hódította el az első helyet a frissen vásárolt Kayakpro Marlin hajójával, mögötte Turi Attila egy szombathelyi mester fa hajójával. A rendezőség a versenyzőkkel konzultálva nyitott egy új kategóriát a gyorsabb tengeri hajók részére, így egy komoly házi versenyt vívtunk surfski kategóriában. Gartulálunk Nej Zsoltnak aki első Kayakpro Vampire evezésével meg is nyerte a kategóriát, mögötte két Epic V12 állt még a dobogón a Slide SC-től. Jól vizsgázott a Vampire, sikeres hajónak találtuk mindannyian és a lejtmenetben az erős szembeszélben tudott ellépni a csoportjában lévő K hajóktól. Mindenki nagyot küzdött a déli szélben, gratulálunk az összes kenusnak-evezősnek-túrázónak is, szervezőknek is nagy elismerés, nagyon jó kis verseny volt. Napsütés, hullámok, szép környezet és az a hangulatos „sikátor" az első ágban próbálta feledtetni a táv hosszúságát.
Képek a facebookon ITT>>
Turaverseny Obuda


Szeged
Miközben mi Óbudán róttuk a km-eket Szegeden is komoly erőpróba zajlott. Itt indult az első kvalifikációs futam a londoni olimpiára. Eredmények ITT>>.


Eurochallange
Spanyolországban szintén ez a hétvége adott otthont az egyik legnagyobb európai surfski versenynek, ahol a világ legjobb versenyzői álltak rajthoz, sajnos szélcsendben minimális hullámzás mellett. A versenyről beszámolót és eredményeket olvashattok az alábbi linken. Oscar Chalupsky az élő legenda a 10. abszolút helyet szerezte meg, pedig Ő nem a flat water specialistája, a veterán korosztály elsőségét viszont azért zsebre vágta az „Öreg" 11xMolokai világbajnok. Ezen a versenyen talán a mi maratonista versenyzőink is odaférhettek volna a fizetős helyekre, de oda ugye ki kell jutni. Egyesületünk azon dolgozik, hogy a nemzetközi versenyekre is kijuttassunk egy-egy hazai versenyzőt és kipróbálja magát a hazai profi mezőny is, hogy mire képesek tengeri körülmények között. Ehhez első lépésünk, hogy az idei V. Balaton Maraton győzteseit kivisszük egy szardíniai világkupa futamra.
A versenyről részletesebben ITT>> olvashatsz, eredmények ITT>>.