Kajak-kerékpár duatlon versenyek

2017 június 4-i Balaton Duatlon elmarad!!!

A csekély nevezői létszám miatt a Balaton Duatlont idén sajnos le kell mondjuk, 10 befizetett nevezésre nem tudunk alapozni, de nem adjuk fel átalakulunk és jelentkezünk a követlező eseménnyel.

Sajnáljuk.

VII. Balaton Duatlon, 2017 június 4. Balatonakali

kajak duatlonHagyományteremtő céllal rendeztük 2011-ben első balatoni kajak-kerékpár duatlon versenyünket és azóta is töretlen lendülettel haladunk és bővülünk. Az elmúlt évek alatt kialakult egy fix bázis, az állandó keménymag, akik folyamatosan várják az új kihívókat.
Gyere próbáld ki magad újra vagy csak kezdj bele, küzdj meg a régi/új társakkal egyéniben, csapatban vagy váltóban ami épp jól esik.
A seakayaking.hu versenyei mindig az egymás melletti versengésről és nem az egymás elleni harcról szólnak, nem lesz ez idén sem másképp, told ki a határaidat amíg csak lehet.
Az OrfűMad Multisport Fesztivál után júniusban a kajak-kerékpár duatlonnal folytatjuk a szezont, ahol két technikai sportot ötvöztünk és ebből mindig érdekes csaták alakulnak.

Benevezek>>

Duatlon
Itt kiderül ki a legfittebb kajakos és kerékpáros, kiderül kik a gyorsabbak a bringások vagy a kajakosok. Egyszerű, de embert próbáló nyomvonal mindkét versenyszámban. 12-15 km evezés és 45 km országúti tekerés. A kerékpár rész országúton zajlik majd, hogy minél többen el tudjatok jönni, a montisok feldobnak egy vékony kereket fixálják a telót és már mehet is a fitness, országútis bringásoknak meg egyértelmű. A táv kiválasztásánál összevetettük a profik átlagsebességeit kajakon és bringán és így jött ki a 3x-os szorzó.
Kedvcsináló! Beszámoló a 2011-es versenyről>>


A nyílt víz jellegéből adódóan elképzelhető, hogy hullámos vizen kell majd a kajakos részt teljesíteni a Balatonon és a Velencei tavon is, ezért mindenkinek ajánljuk a surfski hajókat figyelmébe. A surfski hajók kifejezetten tengeri körülményekre tervezett verseny és amatőr kajakok, csapatunktól bővebb információt kaphatsz és ki is próbálhatod a Vajda surfski hajóit.


Henkel SalomonSeakayaking.hu Loctite SuuntoVajda kayak

Kategóriák
Egyéni:
egyéni indulók: a 18-40 éves korosztály az egyéni open kategóriába tartozik, felette 10 évenként Master kategóriák vannak hirdetve és egy junior U18-as kategória a 14-18 éves korosztály részére, egyéni versenyzők egyedül teljesítik a kajak és kerékpár távokat
Egyéni váltó: egy igazi váltó verseny, a váltó egyik tagja az evezést, másik tagja a kerékpározást teljesíti /2 fő, egy kajak-egy bringa/
Csapat hajó: 1 főnél nagyobb létszámú hajó esetén minden egység csapathajónak számít, a kerékpárnál átlagolt időt számítunk, Pl: páros kajak, kenu 2-3-4-6, sárkányhajó, OC2, K4. Azonos evezős idő és átlagolt kerékpáros idő lesz a cél idejük a csapatoknak.
Csapat váltó: csapat hajó esetén előfordulhat, hogy valamelyik csapattag váltja magát az evezés után és így már csapat váltó kategóriába kerülnek, bárki válthatja magát, de számonként egy embernek kell teljesíteni a távokat.
Egyéni abszolút: külön díjazzuk az egyéni abszolút első 6 helyezettet
Női kategóriák: ahol 3 vagy több női induló lesz ott hírdetünk női kategóriát, a vegyes csapat nem női
Egyéb kategória: ide nevezhetnek azok akik nem kajakkal, hanem más evezős hajókkal neveznek pl: SUP, OC, evezős hajók, ha összejön 3 azonos kategóriájú hajó, akkor nekik külön kategóriát nyitunk. A kajakok közt nincs megkülönböztetés! SUP hajók esetén rövidebb evezős távot jelölünk ki.

Verseny rövid leírása
A kajak egy közös tömegrajttal indul, majd a táv teljesítése után depózás és egyből indul a kerékpáros szakasz. Futó óra van, tehát az idő folyamatosan megy, de a chipes időmérésnek köszönhetően külön mérjük a kajak és kerékpár szakaszt is. Kerékpáron a bolyozás Tilos, evezés közben a vizezés nincs megtiltva. Az evezés mindig nyílt vízes szakaszokon történik, ezért a hullámzás nem kizárt, a kerékpáros szakaszok általában emelkedőkkel tarkított pályát jelentenek, sokszor jelentős mászásokkal.
A Balaton Duatlonról részletesebb leírást a bal oldali menüsorban találtok.

Az elmúlt évek egyéni bajnokai: Kolb Tamás, Kassai Álmos, Pélyi Dávid, Stefan Teichert, Kassai Álmos,, részletes duatlon eredmények az elmúlt évekről az eredmények menüpont alatt találhatóak.


Eredmények>>
Nevezés>>

Képek a Galériában>>

Ízelítőül a Balaton Duatlon pályarajzai

II. Epic Balaton Duatlon térkép

Tudnivalók
A versenyeken nincsenek frissítő állomások csak a depó zónában, ahol kajak után és a célban lehet frissíteni, egyéb esetben a frissítésről mindenkinek magának kell gondoskodnia.
Az evezésen általában nincsen mentő hajó biztosítás az evezés mint túra van meghirdetve nem mint verseny, mindenki a saját felelősségére indul és köteles betartani a Hajózási Szabályzatban leírtakat, a főbb pontok: mentőmellény a hajóban kötelező, viharjelzés nélküli időben nem kötelező felvenni, de a parttól csak 1 500 m-re szabad eltávolodni, első fokban 500 m-re szabad eltávolodni a parttól és kötelező a mentőmellény használata, másodfokban ki kell kötni.
Kerékpáron a bukósisak használata kötelező, az utak nem lesznek lezárva csak útvonal engedéllyel rendelkeznek a versenyzők, a KRESZ szabályait köteles mindenki betartani. Minden kereszteződés ki van táblázva és polgárőrök segítenek a kereszteződésekben való biztonságos áthaladásban. Aki vonat miatt megállásra kényszerül annak időjóváírása lesz.

A verseny rendezője
SCH-Multisport Kft.
2040 Budaörs, Bimbó utca 48.
Asz: 24196651-2-13
Bank: Unicredit Bank, 10918001-00000085-85710002