Balaton Marathon 2015

2009. 05. 08. 09:21

VIII. Vajda Balaton Maraton
7-12-23-42 km-es kajak-kenu maraton versenykiírás

Hosszú távú kajak-kenu-outrigger-sárkányhajó-evezős marathon

Elsősorban a nyílt vizes kajakozás/kenuzás és a balatoni evezés népszerűsítése céljából rendezzük eseményünket. A nyílt vizes evezés hajóosztályainak bemutatása és népszerűsítése a másik fő célja rendezvényünknek, mert ezen hajóosztályokkal biztonságban lehet evezni a legnagyobb hullámok és erős szél közepette is.
2015-ben a Balaton Maraton a Henkel Multisport Hétvége keretein belül kerül megrendezésre, ahol a maraton másnapján a Sprint Quadratlon Európa Bajnokságon lehet indulni..

Időpont: 2015 augusztus 29. (szombat)
Rajt: Balatonakali strand 10.00.
Cél: Balatonakali strand
Távok: 7-12-23-42 km /a 7 km csak SUP és gyerektáv/
Henkel Salomon Seakayaking.hu Epic Hungary Loctite Suunto

Pénteki napon a versenyiroda már nyitva van, lehet regisztrálni, rajtszámokat átvenni 14.00-tól 20.00-ig. A benevezett versenyzők részére hajó depót biztosítunk éjjeli őrzéssel, kérünk mindenkit, hogy ha teheti, akkor már pénteken vegye át a rajtszámát.
Vasárnap kerül megrendezésre a Henkel Sprint Quadratlon verseny /0,75 km úszás, 5 km kajak, 20 km kerékpár, 5 km futás/, ide várunk minden maratonista résztvevőt is. Sprint Quadratlon ITT>>

Nevezés:
Minden indulót kérünk, hogy előzetesen regisztráljon és nevezzen ITT>>

Nevezési díjak:
Két kategóriában lehet nevezni Alap és Extra csomag.

Alap csomag tartalma: versenyen való indulási jog, tombola, díjazás, mentőhajó biztosítás
Extra csomag tartalma: verseny emblémájával ellátott technikai ruházat, frissítés, ebéd, tombola, díjazás, verseny való indulási jog, mentőhajó biztosítás

Előnevezés esetén Helyszíni nevezés esetén
Alap csomag: 5 900,-Ft/fő Alap csomag: 10 000,-Ft/fő
Extra csomag: 9 900,-Ft/fő Extra csomag: 14 000,-Ft/fő

Előnevezés határideje 2015 augusztus 22.
Minden előnevezés akkor érvényes, ha a megadott határidőig a nevezési díj a megadott egyesületi bankszámlára be lett fizetve.

Nevezési díj tartalmazza:
- A verseny emblémájával ellátott egyedi lycra pólót/vízi sportokhoz elengedhetetlen, UV védelmet biztosító rövid ujjú sport felső/ Extra csomag
- A verseny rendezését, bonyolítását
- Motoros mentőhajó biztosítást mindhárom távon
- Rajtszámot
- Pasta Partyt célba érkezés után és frissítés, Extra csomag.
- Kategóriánkénti díjazást, érmek és értékes díjak a szponzorok felajánlásából, 1-3 helyezettek részére
- Tombola nyereményeket, minden célba érkezett versenyző között értékes díjakat sorsolunk ki.
- Kedvezményes nevezési lehetőség a Sprint Quadratlon versenyre.
- 27 % Áfa

Díjazott kategóriák:
- Kajak 1 (más egyes hajóosztályba nem sorolható kajak, de minden K1-es verseny kajak, portya kajakok, eszkimó és fitnesz kajakok, túra kajakok, alapvetően az összes síkvizes hajóosztály)
- Tengerikajak 1
- PE Tengerikajak 1 (polietilén tengeri kajak)
- Surfski 1
- Kajak 2 (minden páros kajak ide tartozik)
- Kajak 4
- Outrigger 1
- Kenu 2
- Kenu 3-6
- Outrigger 2
- Óriás hajóosztály (6 fő felett, benne sárkányhajók, fix üléses kormányos hajók, óriáshajók)
- Kielboot
-Gig illetve 4 pár evezős egységek
- SUP (stand up paddle)
- Egyéb kategória (más fenti osztályokba nem sorolható hajók, akkor indul új kategória ha legalább 3 egység nevez azonos kategóriában)

Egy kategória díjazásához legalább három egység elindulása szükséges. A kategóriákba sorolás a rendezők kizárólagos joga! A regisztráció során a rajtszámokat a rendezőség ragasztja fel és fenntartja a jogot a kategóriába soroláshoz. Kategóriába nem sorolható egységeket kérjük a nevezésnél az „Egyéb" megjegyzés rovatban feltüntetni. Minden kategóriába női és férfi kategóriát is indítunk, vegyes hajók férfi kategóriába sorolandóak.

Díjazások:
Kategóriánként 1-3 helyezettek érmek és tárgy nyeremények.
Több értékes nyeremény sorsolása minden célba érkezett versenyző közt az eredményhirdetés után. Ha valaki nincs jelen vagy megbízottja nincs jelen a tombola sorsoláson, akkor új számot húzunk. Minden versenyző a regisztráció során kap egy tombola jegyet, amivel részt vesz a díjak kisorsolásánál.

Térképek

A megadott útvonaltól minimális eltérés elképzelhető. a pálya iránya a verseny napján kerül kijelölésre a széljárás függvényében. A 2013-as pályarajzok megegyeznek a 2014-es nyomvonallal csak az indulás és célbaérkezés helyszíne változik, mely 2014-ben Balatonakali.

Pályatérképek: 42 km ITT>>, 23 km ITT>>, 12 km ITT>>

42 km-es pályarajz /2013 és 2014 azonos nyomvonal/
Balaton Maraton 50 km

23 km-es pályarajz /2013 és 2014 azonos nyomvonal/
Balaton MAraton 23 km

12 km-es pályarajz /2013 és 2014 azonos nyomvonal/
BAlaton MAraton

Időrend, a verseny leírása
A hajók beszállítása a rajt zónába a helyszíni nevezés ideje alatt pénteken és szombaton lehetséges, a már benevezetteknek és hozzátartozóiknak a belépés a strandra ingyenes.

Helyszíni nevezés és a versenyiroda nyitva tartása:
péntek 14.00 - 20.00.
szombat a verseny napja 6.00 - 9.30. (Vihar esetén rajt vasárnap ugyanebben az időben, de már, mint teljesítménytúra kerül megrendezésre.)
Verseny napján a program időbeosztása
6.00 - 9.30 Versenyiroda, regisztráció, rajtszám átvétele és hajók kategóriába sorolása, ebédjegy, tombolajegy felvétele. Kérünk minden versenyzőt időben érkezzen, hogy a rajtról ne csússzon le.
9.00 Technikai értekezlet, tájékoztató, hajók és legénységük bemutatása a médiának és a közönségnek, a bemutatón minden résztvevő megjelenésére számítunk. Közös fotózás a verseny pólójában.
9.20 - 9.50 Vízre szállás, bemelegítés
9.50 - 10.00 Rajtvonalhoz való felállás
9.55. Sárkányhajók és óriáshajók rajt
10.00. 42 km minden egység és 23 km minden egység kivéve surfski
10.10. 23 km surfski kategória rajtja. Amennyiben hátszeles pálya kijelölését az időjárás lehetővé teszi, akkor a surfski kategória más rajt helyszínről indul, ennek kihirdetése reggel a technikai értekezleten történik.
Frissítő állomás csak a versenyközpontban van, mely verseny előtt és után vehető igénybe, rajt után a verseny közben bárhol ki lehet kötni, de a verseny idő megy, nincs kötelező kiszállás sehol.
Cél: regisztrált célba érkezés 18.30-ig.
Pasta Party: minden versenyzőnek célba érkezés után aki Extra csomagban nevezett
17.00. Eredményhirdetés, fődíjak és egyéb nyeremények sorsolása

Kontroll pontok:
A versenyen chipes rendszerű időmérés lesz. A chipet mindenki a regisztrációnál kapja meg és a kontroll pontoknál kell regisztrálni. A kontroll pontok a reggeli tájékoztatónál lesznek kihirdetve. A kontroll pontok a vízen elhelyezett fordító bójáknál lesznek. A chipet nem kell a bójánál külön regisztrálni csak a bóját 3-m-es körön belül kell megközelíteni és az érzékelni fogja. Egységenként csak egy chip szükséges. A chip bérleti díja 200,-Ft, melyet a nevezési díj nem tartalmaz.

Fontosabb tudnivalók:
- A strand parkolójában minden benevezett versenyzőnek biztosítunk parkolót. A strandra gépjárművel behajtani tilos. A strandon őrzött tárolót biztosítunk a versenyzők hajóinak. Már pénteken be lehet szállítani a hajókat a tárolóba. Parkolásról pontosabban érdeklődni telefonon vagy a helyszíni eligazító sátornál lehet.
- A nevezésével mindenki nyilatkozik felkészültségéről és úszástudásáról és a Balatoni Hajózási Szabályzat ismeretéről. A verseny rajtja előtt mindenki köteles aláírni a felelősségvállalási nyilatkozatot és csak annak ismeretében állhat rajthoz.
- Ahol a verseny nem bójákkal kijelölt útvonalon halad ott a Hajózási Szabályzat előírásai az irányadóak. A parttól maximum 1500 m-re lehet eltávolodni. Elsőfokú viharjelzés esetén max 500 m-re, másodfokú viharjelzés esetén a rendezőség tájékoztatja a versenyzőket a parttól való eltávolodás szabályairól. Az átevező szakaszokon a kijelölt útvonalon a távolsági korlát a verseny ideje alatt nem jelent tiltást a rajtszámmal rendelkező hajóegységeknek.
- Tervezetten a verseny első és másodfokú viharjelzésben is megrendezésre kerül, de a rendezőség fenntartja a jogot erős vihar esetén a verseny megszakítására. A viharjelzést minden induló maga köteles figyelemmel kísérni!
- Minden versenyzőnek gondoskodnia kell mentőmellényről, melyet elsőfokú viharjelzésnél haladéktalanul fel is kell vennie, de minden esetben a hajóban kell lennie. A mentőmellény hiánya versenyből való kizárást vonhatja maga után. Az átevezés szakaszain a mentőmellény használata kötelező, de a rendezőség ezt előírhatja az egész versenyre is.
- Több személyes hajóknál kapitányt kell kijelölni, kinek adatait külön ki kell emelni a nevezési lapon.
- A versenyen csak kézi erővel hajtott hajók vehetnek részt, vitorlás, szörf, motoros, vizi bicikli, nem.
- Az induló hajóknak süllyedés biztosnak kell lenniük, melyet a rendezőség a hajó átvételénél ellenőrizhet, de nevezésével mindenki nyilatkozik a süllyedés biztos hajóról, mely teljes elárasztás esetén maximum terhelhetőség mellett sem süllyedhet el.
- Az egységek ütközését mindenkinek kerülnie kell.
- 16 év alatti versenyzők csak írásbeli szülői engedéllyel indulhatnak, kötelező mentőmellény viselés mellett.
- 14 év alatti versenyzők csak szülői engedéllyel és felnőtt korú versenyzővel egy hajóban indulhatnak, kötelező mentőmellény viselés mellett.
- A verseny szintideje 7 óra, utána a mentőmotorosokat nem tudjuk biztosítani a kint lévő hajók, mint teljesítmény túrázók fojtathatják az evezést és így érnek célba, eredményük lesz, nem kerülnek kizárásra.
- Indokolt esetben a rendezőség a versenyt megszakíthatja és az épp aktuális eredmények alapján hirdeti ki a végeredményt.
- A versenyzők kötelesek a versenyt a főrendező utasítására haladéktalanul befejezni, és a rendezői utasításoknak eleget tenni.
- Hajókat kölcsönözni a seakayaking.hu csapatától lehet nevezes@seakayaking.hu.
- A rendezvény elmaradása esetén, az addig felmerülő költségek elszámolása után a nevezési díjakból megmaradt összeget a 2014-es verseny nevezési díjaiba beszámolható vagy bármely Seakayaking.hu rendezvény nevezési díjába beváltható.
- Szállás információ a verseny hivatalos weboldalán.
Henkel Salomon Seakayaking.hu Epic Hungary Loctite Suunto

További információ:
+36 30 9500 655
nevezes@seakayaking.hu
www.seakayaking.hu

Szervező:
SLIDE SC.
Slide SC. Téli És Szabadidő Sport Egyesület
Bp., 1124 Apor Vilmos tér 23.
Asz: 18588093-1-43
Szlsz: Unicredit Bank
10918001-00000022-50020005
Társzservező: SCH-Multisport Kft.
Budapest, 2013 július 27.