VI. Balaton Duatlon, 2017 június 04.

2013. 05. 07. 18:04

A Balatonon kezdődött az itthoni kajak-kerékpár duatlon élet először MTB-al aztán országúti kerékpárral, mely népszerűbb volt és a quadratlon versenyekhez is jobban igazodik, ezért mára kialakult a végleges forma, mely12-15 km nyílt vizi kajakozásból és 40-45 km országúti kerékpározásból áll. Egyenlőre kajak duatlon versenyeket csak ezen a középtávon rendezünk, de lehet indulni sprint távú quadratlonon is augusztus végén, valamint középtávú quadratlon versenyen az OrfűMad keretein belül..

A verseny helyszínének Balatonakali ad otthont, ahol a szezon előtt kényelmesen tudunk versenyezni van elég parkoló, versenyterület, depó hely, igényes büfék és egyéb kiszolgáló helyiségek. A családoknak is ideális program, ezért várunk minden szurkolni vágyó családtagot is.


BENEVEZEK>>

Henkel SalomonSeakayaking.hu Loctite SuuntoVajda kayak

Kedvcsináló! Beszámoló a 2011-es versenyről>>

A nyílt víz jellegéből adódóan elképzelhető, hogy hullámos vízen kell majd a kajakos részt teljesíteni ezért mindenkinek figyelmébe ajánljuk a surfski hajókat. A surfski hajók kifejezetten tengeri körülményekre tervezett kajakok, hullámállóak és jól szörfözhetőek hátszélben, típusuk függvényében változik a sebességük. Egyesületünknél bérelhetőek és megvásárolhatóak a Vajda Surfski termékei.

Időpont: 2017 június 04. vasárnap
Helyszín: Balatonakali strand
Technikai tájékoztató: 9.45.
Rajt: 10.30.
Szintidő: nincs
Eredményhirdetés: 15.00.
Evezés táv: 12-15 km
Kerékpár táv: 45 km
Versenyiroda nyitva tartása csak a verseny napján!
Nevezési díj: Egyéni 8 000,- Ft/fő, váltók 6 000,-Ft/fő

Mit tartalmaz a nevezési díj és a rajtcsomagod
- A verseny szervezését, bonyolítását
- 27 % Áfát
- Rajtszámokat
- Étkezést a verseny után
- Időmérést,
- Eredményhirdetést, érem díjazással és ajándékokkal. Kategóriánkénti hirdetés.
- Egy mentő biztosító hajót a vízen

Kategóriák:
Egyéni indulók: a 18-40 éves korosztály az egyéni open kategóriába tartozik, felette 10 évenként Master kategóriák vannak hirdetve és egy junior U18-as kategória a 14-18 éves korosztály részére, egyéni versenyzők egyedül teljesítik a kajak és kerékpár távokat
Egyéni váltó /2 fő, egy kajak-egy bringa/
Csapat hajó /1 főnél nagyobb létszámú hajó esetén minden egység csapathajónak számít, a kerékpárnál átlagolt időt számítunk, Pl: páros kajak, kenu 2-3-4-6, sárkányhajó, OC2, K4/
Csapat váltó /csapat hajó esetében, bárki válthatja magát kerékpáron az már csapat váltónak számít/
Abszolút kategória
Női kategóriák /ahol 3 vagy több női induló lesz ott hirdetünk női kategóriát, a vegyes csapat nem női/

Verseny rövid leírása
10.30-kor közösen rajtol a mezőny a balatonakali strandról, első szám az evezés. Az evezés a Sajkodi öbölben Udvari, Zánka és a Club Tihany között zajlik szél függvényében. Érkezési sorrendben a versenyt nem megszakítva a depóban lehet váltani és indulni a kerékpáros részre. Az óra nem ál meg csak a kerékpár célba érkezése után.
Frissítésről mindenki maga gondoskodik!
Az időmérés chipes rendszerrel történik, közös rajt után a vízben a fordító bójánál van regisztráció, majd a vízből kiszállva kell a chipet regisztrálni, a kerékpáros részen is lesz chip pont, mely a technikia tájékoztatón kerül kihirdetésre. A regisztráció ideje kb. 1 mp csak meg kell állni és az ujjadon lévő chipet hozzáérinteni az ellenörző dobozhoz.

BENEVEZEK>>

BAlaton Duatlon, kajak-kerékpár
KATT a képre! A térképre kattintva megnyílik a kerékpáros útvonal nagyítható képe, színtrajzzal együtt!

Tudnivalók
A versenyen nincsenek frissítő állomások csak a cél területen, kajak után és célbaérkezés után van lehetőség frissíteni, a kerékpáros szakaszon mindenkinek magának kell biztosítani a saját frissítését!

Az evezésen nincsen mentő hajó biztosítás az evezés mint túra van meghírdetve nem mint verseny, mindenki a saját fellelősségére indul és köteles betartani a Hajózási Szabályzatban leírtakat, de a főbb pontok: mentőmellény a hajóban kötelező, viharjelzés nélküli időben nem kötelező felvenni, de a parttól csak 1 500 m-re szabad eltávolodni, első fokban 500 m-re szabad eltávolodni a parttól és kötelező a mentőmellény használata, másodfokban ki kell kötni.

Kerékpáron a bukósisak használata kötelező, az utak nem lesznek lezárva csak útvonal engedélyünk lesz, a Kresz szabályait kötelesek vagyunk betartani. Minden kereszteződés ki lesz táblázva és polgárőrök segítenek majd a kereszteződésekben való biztonságos áthaladásban. Aki a vonat miatt megállásra kényszerül annak időjóváírása lesz.

Kajakos részen a vízezés engedélyezett, de a kerékpáron a bolyozás tiltott!

Balaton duatlon kajak térkép

Tervezett kajak pálya Balatonakali-Örvényes-Balatonakali 14 km

BENEVEZEK>>

A verseny rendezője
SCH-Multisport Kft.
2040 Budaörs, Bimbó utca 48.
Asz: 24196651-2-13
Bank: Unicredit Bank, 10918001-00000085-85710002