I. Magyar Tengeri Kajakos Amatőr Bajnokság és Találkozó

I. Magyar Tengeri Kajakos Amatőr Bajnokság és Találkozó

2011. Szeptember 24-25 , Keszthely

Idén már a negyedik Balaton Maraton extrém hosszútávú tengerikajak és evezős versenyt szerveztük a Balatonon.
Ám az elmúlt években folyamatosan erősödött a kritika, hogy ez a verseny elsősorban a profiknak szól, Ők viszik el a díjak nagy részét.
(Pedig a mi célunk egy nyílt verseny volt, ahol mindenki képviselheti magát, ezért is sorsoljuk minden évben a tárgy nyereményeket.)
A sok kritika arra sarkalt végül, hogy megszervezzük az első olyan Tengeri kajak versenyt, ahol csak amatőrök indulhatnak, csak tengeri kajakokkal.

Az I. Balatoni Tengerikajakos Társaság megelőzött minket, de szeretnénk a tőlünk telhető odaadással támogatni a munkájukat, szeretnénk bekapcsolódni a TOBORZÁSBA mi is.

Íme:

Tisztában vagyunk vele, hogy a tengeri kajakosok többségénél már az évad zárása van soron, de mielőtt konzerválnátok a kajakokat, lenne még egy kis lehetőség az evezésre, a megmérettetésre.

A TÁV:
10 és 25km.-es távokat terveztünk, hogy ne vegye el az egész napot a verseny.
Keszthelyi start-cél lesz, mert a széliránytól függően onnan több lehetséges útvonal tervezhető.

Tervezett útvonalak:
Amatőr 10km:
10km
Amatőr 25km:
25km

HAJÓOSZTÁLYOK:

 • PE
 • Kompozit
 • Páros kajakok

Ezeken belül indítunk ifjúsági mezőnyt és természetesen a hölgyeket is külön osztályba soroljuk.

NEVEZÉSI DÍJ:
NEVEZÉSI DÍJ NINCS!
Viszont a helyezetteknek érem, s minden résztvevőnek emléklap, meglepetés jár!

TERVEZETT PROGRAM:
Két napos összejövetelt szeretnénk, első nap lemenne a verseny, második nap hangulatos túra keretében egy közös Badacsonyi, vagy Zala-torkolati evezés lenne a program. Bőven jutna idő a nagyotmondásokra, kultúr programokra
Nagyon rossz idő esetén is megtartjuk a találkozót, minél többen leszünk, annál nagyobb az esély, hogy jó ötletek születnek a balatoni kajakos élet színesebbé, tartalmasabbá tételére.
A verseny idejére alternatívaként a kísérőknek kerékpáros túra is szervezés alatt áll!

 • szombat 9.00 - 10.30 - Érkezés, gyülekező a keszthelyi Libás strandon.
 • szombat 11.00 - Keszthely Libás strandról elstartol a 25km.-es mezőny ÉK-i irányba, érintve a Vonyarcvashegyi kempinget, a balatongyöröki mólónál É-nak fordulva egészen a Balatonedericsi strandig, ott fordul, majd lapátol vissza! (ez kb 3-4 órát fog igénybe venni)
 • szombat 12.00 - Keszthely Libás strandról indulhat a rövidebb (10km.) távú verseny, ahol a résztvevők csak a vonyarci kempingig mennek fel, ott fordulnak vissza Keszthelyre.
 • szombat 15.00 - Vidám eredményhirdetés, eszmecsere. Tombola sorsolás. Amennyiben többen választják szállásul a Zala Kempinget, az
  összejövetel ott is folytatódhat, vagy a keszthelyi csónakházban, ahol kultúrlétesítmény is rendelkezésre áll.
 • vasárnap 9.30 - Össznépi kajaktúra Keszthelyről a Zala-torkolatba, kicsit a Zalán fel is evezünk, ott kb. egy-másfél órás pihenés, evés-ivás (önellátó!) majd vissza Keszthelyre. Ez a túra maximum 15 km hosszú, igazán könnyed, beszélgetős program lesz.
 • vasárnap 15.00 - Szabad program , hazautazások megkezdése.

HAJÓZÁSI SZABÁLYZAT:
Felhívnám a tisztelt résztvevők figyelmét, hogy a bonyodalmak elkerülése miatt a kajakban kötelezően előírt felszerelések mindenkinél hiánytalanul meglegyenek, részben a saját érdeke miatt, részben pedig azért, mert lehet, hogy ellenőrizni fogják a vízen!

NEVEZÉS:
ITT>>
Információs telefonszám: 20/585-14-70 és 30/217-26-71

A jövőben egy szezononkénti több futamból álló, hagyományteremtő AMATŐR tengeri kajakos versennyé szeretnénk emelni ötletünket, mely leginkább a jó buliról, s a társasági élet élményéről, s nem utolsó sorban a Balatonról szólna.

I. Balatoni Tengerikajakos Társaság